Provocatief coachen

De humor draagt de ziel over afgronden heen en leert ze met haar eigen leed te spelen...

Als de serieuze, goed bedoelde stijl van helpen vastloopt, kan de provocatieve stijl van coachen een uitkomst bieden en een bevrijding zijn. Een provocatieve coach kan u eindelijk weer in beweging brengen. Een provocatieve coach daagt u op speelse wijze uit om uw eigen aandeel in de problemen in alle eerlijkheid te bekijken.

Provocatief coachen is een methode die bestaat uit een combinatie van:

  • Humor (een vrolijke, relativerende gevoelstoestand)
  • Goed contact (een sfeer van betrokkenheid en waardering)
  • Uitdaging (het actief prikkelen en shockeren)

De provocatieve coach is geen zachte heelmeester en ook geen serieuze wijsgeer. Hij is eerder een vrolijke plaaggeest. Hij zegt wat hij denkt, hij benadrukt het slechte om het goede te versterken. De provocatieve coach zal u vaak op een humoristische wijze irriteren, schofferen of beledigen. Dat kan heel frustrerend zijn, maar hij heeft het beste met u voor. Hij zet u aan tot protesteren, omdat hij weet dat uw verzet u sterker maakt. Het idee achter provocatief coachen is dat mensen veerkrachtiger zijn dan ze lijken, zelfs u. De provocatieve manier van werken is onorthodox. Het is zeker niet wat de meeste mensen van een coach verwachten.

Met wat voor problemen kunt u bij een provocatieve coach terecht? U zoekt pas een coach op het moment dat u hindernissen of mislukkingen tegenkomt. En dan moeten ze ook nog bewezen hebben dat ze niet vanzelf over gaan. Anders blijft u lekker op de bank zitten zappen. U kunt bij een provocatieve coach terecht met persoonlijke, zakelijke en relationele problemen. Denk hierbij aan problemen met uw partner, uw kinderen, uw werkgever of uw werknemer. Maar ook individuele problemen zoals een lage zelfwaardering, onzekerheid, angst, verslaving, eetproblemen, seksuele problemen, verlegenheid, stress, etc. zijn geschikt voor een provocatieve aanpak.

Voor meer informatie over provocatief coachen kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Copyright © 2018, Noscere Training & Advies.
Site door Elissen.com Websolutions